Veelgestelde vragen

Vind je geen antwoord op je vraag in deze lijst? Stuur ons hier een berichtje. Claudia en Janne beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

KlimaatContact is een Belgische vrijwilligersorganisatie gebaseerd op de principes en methode van Carbon Conversations International (VK) en KlimaatGesprekken (NL). We organiseren trainingen en workshops om mensen te motiveren om klimaatvriendelijke keuzes te maken. Humor, hoop en handelingsperspectief staan hierbij centraal. 

Als vrijwilligersorganisatie is KlimaatContact politiek onafhankelijk. Maar gezien ons doel – een klimaatvriendelijke samenleving – hebben we natuurlijk een voorkeur voor politici en beleidsmakers die zich engageren voor een daadkrachtig en eerlijk klimaatbeleid.

KlimaatContact bestaat 100% uit stuk voor stuk fantastische vrijwilligers. We proberen hen te ondersteunen en onze werkingskosten te dekken met de inkomsten uit de workshops en trainingen. Af en toe is er iemand die ons een bijzonder warm hart toedraagt en ons steunt met een gift (dank u, mama!). Wil je ons graag ondersteunen, dan kan je hier een gift doen! 

KlimaatContact wordt niet structureel gesubsidieerd. Eind 2019 was Stad Gent wel zo lief om ons een eenmalige subsidie te geven om onze eerste 5 klimaatcoach-trainingen van 2020 te organiseren.

KlimaatContact streeft naar een nationale aanwezigheid en werking in België. Maar op dit moment bestaan onze materialen alleen in het Nederlands. Daarom stellen we een anderstalig aanbod nog even uit. 

Een reeks bestaat uit 6 workshops. Elke workshop heeft zijn eigen thema: jij & klimaatverandering, wonen, voeding, reizen & transport, consumeren & spullen en het klimaatgesprek. De workshops gaan door in groep en bouwen verder op elkaar. Om het groepsproces en de opbouw van de workshops optimaal zijn werk te laten doen, is het in ons huidig aanbod niet mogelijk slechts 1 of enkele sessies te volgen.

KlimaatContact is een organisatie in opstart. Alle helpende handen zijn meer dan welkom. Als je wil meebouwen aan onze organisatie, laat dan van je horen via ons contactformulier! Natuurlijk help je ons ook door ons te delen en over ons te spreken. Hoe meer mensen ons kennen, hoe beter. En mocht je een centje over hebben, kan je eraan denken ons een financieel duwtje in de rug te geven door een gift te doen.

Scroll to Top