KlimaatContact werkt samen met jou / jouw organisatie

Je bent geprikkeld door onze visie en wat we aanbieden? Ook met organisaties werken we graag samen!  In functie van jouw noden en doelstelling verkennen we graag samen wat het beste geschikt is. Neem contact met ons op en we plannen een verkennend gesprek.

We organiseren ook regelmatig open trainingen en workshops specifiek voor professionals.

Kun je nog wat inspiratie gebruiken? Kijk even verder om te zien wat we zoal kunnen aanbieden en hoe andere organisaties dit ervaarden! 

Inspiratiesessie klimaatpsychologie en het klimaatgesprek (1,5u)

Inspiratiesessie (1.5u) waarbij je inzicht krijgt in de emoties die met klimaatverandering gepaard gaan en de impact daarvan op gedrag en gesprekken. Daarbij worden concrete handvaten aangereikt, om een verbindend en effectief gesprek te voeren om zo je omgeving te inspireren.

Training tot klimaatambassadeur (meerdaags)

Je bouwt expertise op in klimaatpsychologie en interpersoonlijke communicatie. Je leert constructief omgaan met emoties die met klimaatverandering gepaard gaan in een gesprek en voegt inspiratie en handelingsperspectief toe.

Je maakt de brug naar jouw specifieke (werk)context en zet het klimaatgesprek in om anderen te inspireren en tot beweging te brengen. Samen de andere deelnemers ga je op zoek naar integratie in bestaande en nieuwe acties om die effectiever te maken. Creatieve werkvormen helpen je om de gesprekken schaalbaar te maken.

Open opleiding Klimaatgesprek voor professionals (3 dagen)

Wil jij op de werkvloer graag meer klimaatactie in gang steken, maar bots je op weerstand? Heb je zin om met andere professionals meer te leren over klimaatgesprekken voeren? 
Volg dan onze opleiding Klimaatgesprek!

De volgende open opleiding gaat door in mei/juni 2024.

Online workshop: Omgaan met weerstand - luisteren wanneer het moeilijk wordt (1,5u)

Heb je moeite om het klimaat bespreekbaar te maken op de werkvloer? Voel je je binnen je organisatie alleen met je zorgen over het klimaat? Wil je graag leren hoe je deze kwesties op een verbindende manier kunt bespreken? Wil je mensen ontmoeten die in soortgelijke posities zitten als jij?

Volg dan een van onze online workshops!

Ander traject op maat

KlimaatContact vzw biedt zowel inhoudelijke expertise in klimaatpsychologie en interpersoonlijke communicatie als trainingsvaardigheden waarbij groepsdynamiek, creatieve werkvormen en coachingtools worden ingezet óf aangeleerd. Ervaringsgericht leren staat daarbij centraal. We overdonderen je niet met inhoud maar zorgen voor een goede balans tussen inhoud, ervaring en reflectie.

Afhankelijk van jouw specifieke (werk)context heb je andere noden. Herken je je niet helemaal in de andere voorstellen, dan gaan we samen met jou op zoek naar je specifieke nood aan de hand van het doel dat je wil bereiken.

Contacteer ons!

Stuur ons een mailtje via ons contactformulier en we nemen spoedig contact op met jou.

Jeroen of Loes luisteren graag hoe ze je kunnen helpen!